energetika tanusítvány, ingatlan, épület

kezdőoldal

Olvassa el a részleteket:

Weboldalunk szakértője:

   

Tóth Zsolt
épületgépész mérnök és
épületenergetikai tanúsító szakértő

"Az épületek energetikai jellemzői a szakterületem. Sokaknak idegen ez a fogalom, pedig építkezés, házvásárlás vagy felújítás előtt pénzt takaríthat meg, ha tisztában van jelentésével. Ha felhív, elmondom miért, és adok pár ötletet."
 


 

 

Miért kell már az épületeknek is zöldkártya?

Biztos vagyok abban, hogy amikor Ön hűtőszekrényt, mosógépet vagy csak egy egyszerű izzót, fénycsövet vásárolt, felfigyelt arra a terméken található ábrára, mely jelezte, mely osztályba sorolták energia felhasználása szerint. Ön, kedves vásárló mielőtt kifizette volna a kiválasztott hűtőszekrényét, mosógépét, izzóját, fénycsövét már tájékoztatva lett a kiválasztott termék energia felhasználásának minőségéről.

Az épületek esetében is már rendelkezésre áll egy tanúsítási eljárás, amellyel meghatározható az épületek várható éves energia felhasználása. Ez képezi alapját az épületek energetikai osztályba való sorolásának.


Miért van szükség az épületek energetikai osztályba sorolására, „zöldkártyájára”?

  • Elsősorban új építésű épületek, ingatlanok esetében, hogy megfeleljen az érvényes, vonatkozó jogi háttérnek. Ön, mint az új épület, ingatlan tulajdonosa megkaphassa az érvényes használatba vételi engedélyét, határozatát.
  • Másodsorban, ha meglévő épületét, ingatlanát felújítani kívánja, tegye azt energiatudatosan. Törekedjen a felújítás során olyan műszaki beavatkozások alkalmazására, amelyek az épület energia felhasználását és üzemeltetési-rezsi költségét csökkentik és kedvezőbb, jobb energia minőségi osztályba juttatják épületét, ingatlanát növelve annak piaci értékét.
  • Harmadsorban Ön, mint ingatlan vásárló vagy ingatlant bérbevevő tisztában legyen az ingatlan várható energia felhasználásával, fogyasztásával.

Igaz, hogy a jelenleg érvényben lévő jogi szabályozás szerint ez utóbbi 2011. december 31-ig önkéntes.

 

energetikai tanúsítvány
  Kérjen ajánlatot, vagy információt!
Vagy írja meg véleményét...
 

  név:  
  e-mailcím:  
  telefonszám:  
  lakóhely:  
  üzenet:  
  mai nap: (kedd, szerda, péntek?)  
     

 

vissza az előző oldalra

 

kezdőoldal - jogi nyilatkozat, adatvédelem

Kapcsolat: Tóth Zsolt épületgépész mérnök, épületenergetikai szakértő
Nyíregyháza, Deák Ferenc u. 22.
telefon: +36 30 232 0714

- Honlapmegoldások 2010 -