energetika tanusítvány, ingatlan, épület

kezdőoldal

Olvassa el a részleteket:

Weboldalunk szakértője:

   

Tóth Zsolt
épületgépész mérnök és
épületenergetikai tanúsító szakértő

"Az épületek energetikai jellemzői a szakterületem. Sokaknak idegen ez a fogalom, pedig építkezés, házvásárlás vagy felújítás előtt pénzt takaríthat meg, ha tisztában van jelentésével. Ha felhív, elmondom miért, és adok pár ötletet."
 


 

 

Vajon az Ön ingatlanát milyen energetikai osztályba lehetne sorolni?

A jelenlegi jogi szabályozás Magyarországon tíz energetikai minősítési osztályt különböztet meg, amely betűjeles, százalékos és szöveges értelmezése az alábbi táblázatban látható.

energetika, épület energetikai tanusitvány

A vizsgált épületeket, ingatlanokat energetikai minősítési osztályba százalék alapján sorolják.

Miért a százalék a besorolás alapja?

Szerintem Ön már volt olyan baráti társaságban, összejövetelen, ahol a beszélgetés egyik témája a partnerek gépjárműveinek üzemanyag fogyasztása volt. Ilyenkor elhangoztak számok és hozzájuk rendelt mértékegységek, például: 8,2 liter/100 km, 6,8 liter/100 km, 13,5 liter/100 km. Ismerős a szituáció?

Egy külső szemlélődő, aki nem ismeri a beszélgető partnerek autóit, tanácstalanul és értetlenül hallgatja a beszélgetést. Nem tudja magában eldönteni, hogy melyik a jó vagy rossz érték. Melyik a megfelelő? Gondoljuk át, hogy egy 1400 cm3 hengerűrtartalmú középkategóriájú autó fogyasztásához rendeljük a 13,5 liter/100 km értéket vagy egy 3200 cm3 hengerűrtartalmú V6-os felső kategóriás autó fogyasztásához.

Az épületek esetében a követelményérték mindig a vizsgált épület felület és térfogat arányától valamint a rendeltetéstől függ. Gyakorlatilag minden egyes vizsgált épület saját magának állítja be saját követelmény értékét. Így minden egyes épületet az általa felállított skálán kerül értékelésre.

Így az egymástól eltérő méretű épületek – gondoljunk a kis és nagy autó hasonlatra – összehasonlíthatóvá válnak energia felhasználásuk alapján.

 

energetikai tanúsítvány
  Kérjen ajánlatot, vagy információt!
Vagy írja meg véleményét...
 

  név:  
  e-mailcím:  
  telefonszám:  
  lakóhely:  
  üzenet:  
  mai nap: (kedd, szerda, péntek?)  
     

 

vissza az előző oldalra

 

kezdőoldal - jogi nyilatkozat, adatvédelem

Kapcsolat: Tóth Zsolt épületgépész mérnök, épületenergetikai szakértő
Nyíregyháza, Deák Ferenc u. 22.
telefon: +36 30 232 0714

- Honlapmegoldások 2010 -